B3aT scrie:
Un sistem de NPC in echipa nu poate fi implementat intr-o lume persistenta, punct.
Ar putea sa implementeze sistemul pentru "personal story". Cu sigurnata in aeasta poveste vor exista NPC-uri care sa te ajute - pentru ca i-ai ajutat si tu candva la randul tau , dar de ce nu ar fii acestia eroii personali pe care sa ii customizezi singur asa cum vrei? Tot chestie de A I , nimic mai mult si ar aduce foarte mult a GW1, parearea mea.
'Orcum, nu cred ca vor fi multi jucatori care vor "ajuta" pe ceilalti in personal story daca nu esti in guild-ul lor atat timp cat nu au aceleasi teluri ca tine. In prezent daca ajuti pe cineva in Story, aceasta nu conteaza si pentru tine. A fost pusa aceasta proiblema si in forumul oficial.
Atentie, nu am vorbit aici de "explorable dungens" ci doar de instantele din personal story. In dungens poate foir lasat sistemul de party doar cu jucatori in explorable mode
Acum pentru "persistant world", daca am sta si ne-am gandi putin, ar aparea si solutii despre cum ar putea fii implementat sistemul de Heros.
La prima vedere ar fi "senzorul de proximitate". Stiu, suna ciudat, dar am sa explic in ceea ce consta aceasta
.
Deci, ca tot romanul incepe un monolog, cu deci

Astfel,
De la 1-20 suntem singuri in starter aria
De la 20-40 , adica in arii cat de cat dificile vom avea 1 Hero
De la 40-60 adica in zone ceva mai grele vom avea 2 Heros
De la 60-80 adica in zune dificlile vom avea 3 eroi.
La lvl 80 vom putea primi un nou erou daca in viitor vor adauga Chanta si Elona si vor ridica nivelul la 100 Daca nu vom ramane doar cu cei trei eroi
Acum dupa ce am stabilit premiza, sa incepem cu modul de implementare. Consideram pentru aceata un Personaj de lvl 80 cu 3 eroi deblocati ca mai sus
I) se poate face restrictie de zona, astfel incat in zonele 1-20 sa nu putem avea nici un erou,in zonele 20-40 sa putem avea doar 1 Hero, etc - sistemul de restrictii va folosi ca baza sitemul de deblocare al eroilor
II) In zonele in care ne este permis sa avem 1,2 sau 3 eroi se va utiliza un sistem de proximitate
Ce ar insemna acest lucru?
Jocul va putea calcula numarul de jucatori intr-o portiune de harta din zona respectiva si distanta lor fata de personajul tau. Pe baza aceasta, jocul iti va permite sa scoti eroii sau nu.
Astfel, daca jucatorii sunt la o distanta X fata de tine eroii vor fi spawn-ati automat de catre joc sau nu.
Ei vor for facuti sa dispara de indata ce distanta dintre peronajul tau si ceilalti jucatori se micsoreaza. Daca tu ai toti cei trei eroi disponibili, iar ceillati jucatori au si ei tot 3 atunci jocul va face ca toti eroii sa dispara de la fiecare.
Daca unii dintre jucatori nu au disponibili toti eroii, atunci, vor disparea eroii celor care ii au disponibili pe toti pana a face sa dispara toti eroii daca numarul jucatorilor este suficent de mare.
De indata ce distanta dintre jucatori se mareste -fiecare o ia pe drumul lui in directii diferite - jocul iti va auto-spawna eroii pe care ii ai pana la o noua "intalnire" cu alti jucatori.
Evident ca poate exista si obtiune de a dezactiva eroii, sau de a face manual spawnarea lor.
In orice caz, acest sistem nu face sa fie mai multi eroi pe ecran decat jucatori, iar in zone in care nu exista nimeni - si astfel de zone vor fi cu siguranta pentru ca poipulatiile serverelor vor varia si intr-un final vor exista doar 10-20 severe foarte populate iar restul low . (priviti serverele din EU comparate cu cele americane in GW1. Majoritatea europenilor joaca acum pe cele americane pentru ca nu gasesc aprope pe nimeni in cele europene ca sa nu vrbim de cel rusesc, italian, japonez, etc)
Nu vreau sa credeti ca am ceva impotriva ideilor anti-eroi in GW2 fie de aici de pe forumul romanesc, fie de pe cel oficial, dar consider ca raspunsuri de genul "Nu, pentru ca asa vreau eu" nu reprezinta o dezbatere argumentata ci suna mai de graba a impunere cu forta. Progresul in orice activitate se face prin colaborare si dezbatere constructiva si cautarea de solutii si nu retezarea din fasa a unei ideii doar pentru ca noua personal nu ne convine.
Cineva mai sus a spus ca A-Net a avut initial idea de aduce eroii in GW2 dar au renuntat la ea. Este posibil sa fii avut printre ei acelasi tip de oameni care si-au impus parerea negativa fara sa fi cautat sa gaseasca solutii viabile. La fel s-a intamplat si cu Dynamic event-urile. Au gandit ceva pe hartie si au spus in manifesto, ca in final, la BWE-uri sa vedem ca nu prea au reusit exact ceea ce si-au dorit.
De ce? Pentru ca probabil cineva a venit si a spus exact acelasi lucru "nu poate fi implementat intr-o lume persistenta, punct."